Bahan-Bahan:
1 ekor arnab (lebih kurang 1.2kg) dipotong 16
½ cawan cendawan butang dibelah 2
½ cawan cendawan hitan kering dibelah 2
1 cawan cendawan putih di racik
1 batang lobak merah dipotong serong
2 biji kentang dibelah 6 3 biji bawang besar dibelah 4
1 cm halia dititik
sedikit kulit kayu manis dan bunga lawang
½ cawan cendawan butang dibelah 2
½ cawan cendawan hitan kering dibelah 2
1 cawan cendawan putih di racik
1 batang lobak merah dipotong serong
2 biji kentang dibelah 6 3 biji bawang besar dibelah 4
1 cm halia dititik
sedikit kulit kayu manis dan bunga lawang
Cara:
1. Panaskan minyak sedikit, tumiskan kulit kayu manis dan bunga lawang serta halia.
2. Masukkan daging arnab. masukkan sedikit air. biar 5 ke 10 minit.
3. Masukkan Lobak, kentang. biarkan seketika.
4. Masukkan cendawan, bawang, sos tiram dan bahan perasa.
5. tutp periuk dan biarkan hingga daging arnab masak.
2. Masukkan daging arnab. masukkan sedikit air. biar 5 ke 10 minit.
3. Masukkan Lobak, kentang. biarkan seketika.
4. Masukkan cendawan, bawang, sos tiram dan bahan perasa.
5. tutp periuk dan biarkan hingga daging arnab masak.
Cadangan Hidangan: Taburkan cili merah yang dihiris.
Tambahan: Sedap dimakan bersama nasi panas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan