2/24/2011

Akibat tak tanda due date nak bersalin..

Assalamualaikum... Akibat tak tanda bila tarikh ibu2 arnab bunting ni nak bersalin, maka 2 hari ni kelam kabut dibuatnyer. tengah hari semalam seekor ibu beranak 7 ekor, lebih kurang 12 tengah hari, petang sikit, seekor ibu new zealand plak, beranak 6 ekor, (tapi pagi tadi mati seekor). pagi tadi plak, ibu chinchila dan beranak, 2 ekor, seekor sahaja yang hidup, seekor lagi masih dalam sarung, tak cukup bulan kot.

sibuk2 nak bersiap ke tempat kerja tadi, ada 3 ekor ibu lagi yang duk angkut sarang, tunggu masa nak beranak lah tu. bakul tak cari lagi ni, bekas tempat nak beranak tu dah penuh dah.. kene buat lain plak nanti. Insyallah petang nanti saya akan upload gambar2 kelahiran terbaru di Taman Arnab ni..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan