3/01/2011

Stew arnab bercendawan


Bahan-Bahan:
1 ekor arnab (lebih kurang 1.2kg) dipotong 16
½ cawan cendawan butang dibelah 2
½ cawan cendawan hitan kering dibelah 2
1 cawan cendawan putih di racik
1 batang lobak merah dipotong serong
2 biji kentang dibelah 6 3 biji bawang besar dibelah 4
1 cm halia dititik
sedikit kulit kayu manis dan bunga lawang

Cara: 
1. Panaskan minyak sedikit, tumiskan kulit kayu manis dan bunga lawang serta halia.
2. Masukkan daging arnab. masukkan sedikit air. biar 5 ke 10 minit.
3. Masukkan Lobak, kentang. biarkan seketika.
4. Masukkan cendawan, bawang, sos tiram dan bahan perasa.
5. tutp periuk dan biarkan hingga daging arnab masak.  

Cadangan Hidangan: Taburkan cili merah yang dihiris.  
Tambahan: Sedap dimakan bersama nasi panas.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan